6 motive cheie pentru care avem nevoie de SmartID.CashCollection la incasarea facturilor pe teren

Pentru o companie care emite câteva facturi zilnic, urmărirea încasării prețurilor nu ar trebui să fie o problemă majoră. Dar, într-un business în care emitem sute de facturi lunare, gestionarea zilnică a plăților și încasărilor devine o mare provocare. În astfel de cazuri nu ne putem descurca fără soluții complete de automatizare a proceselor de încasare a facturilor.

Potrivit revistei Inc. (”The 4 Most Common Causes of Cash FlowChallenges„) cele mai mari provocări pentru cash-flow sunt generate de: colectarea deficitară a creanțelor, alocarea inadecvată a prețurilor, cheltuielile mai mari decât încasările și ineficiența vânzărilor.

Cu ce ne-ar ajuta o soluție de colectare a facturilor? În primul rând avem nevoie de o bună gestionare a fluxului de preluare a comenzilor și de emitere a facturilor și chitanțelor, chiar în condiții de teren. Fluxurile bazate pe procesarea documentelor de hârtie ne îngreunează considerabil activitatea prin procedurile birocratice. Rapoartele ne alarmează că avem un cash-flow în scădere și nu avem un control strict al scadențelor pentru sumele datorate de clienți. Mai mult, nu putem urgenta plata facturilor restante pentru că nu avem destui oameni de teren, iar asta ne afectează și relațiile cu clienții.

Pentru a rezolva aceste provocări, compania Smart ID a dezvoltat CashCollection – o aplicație integrată de gestionare a întregului ciclu de livrare și încasare a facturilor în teren. Soluția e ideală în cazul în care avem forțe de vânzare mobile și ne dorim optimizarea colectării facturilor emise sau restante, în termenele fixate. CashCollection ne ajută să gestionăm procesul de facturare și încasare al echipelor mobile, fluidizând fluxul de numerar și balanța zilnică de încasări și plăți. Oamenii din echipă au acces instant la informații din baza de date – istoric clienți, status facturi încasate vs restante etc. Iar birocrația este redusă primtr-un simplu scan de document.

Smartid Romania prezinta solutia CashCollection_

Cele 6 avantaje esențiale pe care ni le asigură SmartID.CashCollection sunt:

  • Soluție completă bazată pe o aplicație puternică, scalabilă și flexibilă, interfațabilă cu orice ERP;
  • Automatizează procesele, urmărește întregul flux de lucru (comandă – factură – chitanță) și reduce timpii de încasare a banilor;
  • Eficientizarea echipelor de teren – alocare facturi restante pe regiuni/ agenți, setare date limita de plata si date de revenire cu telefon sau vizita personala pentru incasarea restantelor
  • Costuri reduse prin optimizarea echipelor, dar și prin reducerea birocrației și a proceselor bazate pe hârtie;
  • Comunicare în timp real cu baza de date – acces permanent la istoric clienți, situații facturi restante etc;
  • Raportări compleze– istoric clienți, stocuri, borderou de încasări, rapoarte de productivitate pentru fiecare angajat în parte, total facturi de încasat versusi facturi încasate, istoric plăți client.

Putem folosi aplicația atât în versiunea monopost, cât și într-o rețea enterprise cu sute de utilizatori simultani, iar compatibilitatea cu orice soluție ERP ne permite transferul de date în timp real între terminalele mobile din teren și baza de date. După sincronizarea datelor, angajații mobili nu trebuie decât să scaneze codul de bare de pe factură și să încaseze plățile restante.

Ca directori executivi, SmartID.CashCollection de la Smart ID ne ajută să creștem încasările cu 7-8%. Ca manageri, avem acces la multiple rapoarte, putem aloca facturile restante pe regiuni și agenți mobili, urmărind indicii de productivitate ai fiecărui angajat, în orice moment. Ca agenți de teren, putem gestiona în timp real tot ce trebuie pentru interacțiunea cu clienții, de la scadențele de plată, la reveniri și încasarea efectivă a facturilor.

Pentru mai multe detalii accesați pagina SmartID.CashCollection

Leave a Reply