Adoptarea industriei 4.0 – si redescoperirea dezvoltarii

Ce-ar fi dacă marile inovații ale fabricației existente și ale tehnologiei ar lucra împreună pentru a crea următoarea mare reinventare a fabricației? Bingo. Aceasta este a patra revoluție a producției și ea se petrece chiar acum.

Evoluția noii tehnologii digitale industriale, cunoscută sub numele de Industria 4.0 este o transformare care face posibilă colectarea și analizarea datelor privind mașinăriile, permițând procese mai rapide, mai flexibile și mai eficiente pentru producerea bunurilor de calitate mai ridicată la costuri reduse. Această revoluție a fabricației va mări productivitatea, va schimba economia, va promova creșterea industrială și va modifica profilul forței de muncă – modificând în cele din urmă competitivitatea companiilor și regiunilor.

Nouă tehnologii care transformă producția industrială

Tehnologia digitală avansată este deja folosită în procesul de fabricație, dar în cazul Industriei 4.0, ea va transforma producția. Aceasta va duce la eficiențe mai ridicate și va schimba relațiile tradiționale de producție dintre furnizori, producători și clienți – ca și dintre om și mașină. Nouă tendințe tehnologice formează elementele de bază ale Industriei  4.0.

Noua tehnologii care transforma productia industriala

Sursa: https://www.bcg.com/capabilities/operations/embracing-industry-4.0-rediscovering-growth.aspx

De ce SawyerTM?

Roboții industriali tradiționali au „muncit” de-a lungul timpului în fabricile de producție, dar din cauza limitărilor practice și economice, producătorii au reușit să automatizeze aproximativ 10% din sarcinile fabricii, celelalte 90% find făcute de oameni, indiferent cât de banale sau repetitive pot fi. Roboții industriali tradiționali permit un model de producție cu un volum mare și un mixaj scăzut, dar acest model nu reușește să răspundă cerințelor de producție de volume reduse, de înaltă calitate, care definește lumea din ce în ce mai personalizată de astăzi.

Mai mult, roboții tradiționali sunt scumpi, inflexibili și nesiguri pentru a fi utilizati în imediata apropiere a oamenilor, fără cuști de siguranță. În schimb, roboții inteligenți, colaboratori ai Rethink se pot adapta la variabilitatea reală a lumii, pot schimba rapid aplicațiile și pot îndeplini sarcini precum oamenii. Roboții noștri colaboratori le permit în sfârșit producătorilor să înceapă automatizarea celorlalte 90% din sarcini și să ofere noi oportunități producătorilor de a-și îmbunătăți procesele și de a rămâne competitivi.

Robot industrial colaborativ Sawyer

 

Leave a Reply