Alegerea imprimantei de coduri de bare perfecte

Imprimantele de coduri de bare termice  ofera o modalitate economica de a crea etichete, tag-uri, bratari, chitante si tichete. Comparand cu alte tehnologii, imprimanteler termice necesita mai putina mentenanta, au consumabile mai ieftine si printeaza mai rapid in timp ce pastreaza aceeasi calitate execlenta a printarii.

Deoarece aceste tipuri de imprimante sunt diferite de imprimantele tipice cu laser sau cu jet, alegerea tipului de imprimanta care sa se muleze perfect pe nevoile dvs poate reprezenta o provocare. Primul pas in gasirea imprimantei corespunzatoare il reprezina identificarea nevoilor:

  • Unde va fi folosita imprimanata? Mediul inconjurator este unul dur?
  • Ce nume o sa printati? Etichete, tag-uri, bratari, chitante sau tichete?
  • Cat de des veti printa?
  • Imprimanta va fi intr-un mediu fix sau mobil?

Stiind ce fel de imprimanta sa folositi, cum anume, precum si alte caracteristici, veti lua mai usor o decizie privind tipul imprimantei. Intelegand si urmarind urmatoarele caracteristici, veti alege mult mai usor imprimanta care se pliaza cel mai bine pe nevoile dvs.

Tipuri de imprimante

Prima intrebare pe care o puneti cand va aflati in cautarea imprimantei potrivite este ce fel de  printuri veti face? Imprimantele se pot imparti in categorii, depinzand de mobilitatea lor si daca sunt capabile de a face etichete, chitante, tichete sau bratari.

Imprimantele termice

Sunt cunoscute sub denumirea de “imprimante etichete”, insa aceste imprimante sunt de departe cele mai flexibile imprimante din moment ce pot printa pe orice format ce incape in interiorul imprimantei. Daca in prezent faceti etichete si veti avea nevoie in viitor de tag-uri sau bratari, aceste imprimante reprezinta solutia all-in-one. Totusi, nu toate imprimantele termice sunt la fel. Cea mai mare diferenta intre ele o reprezinta volumul de printare. Aceste imprimante se gasesc in urmatoarele forme:

Desktop  Imprimanta Honeywell PC42t - inalta tehnologie de imprimare
Acest tip de imprimanta este folosit pentru aplicatii de mici deimensiuni care scot in medie mai putin de 500 de etichete pe saptamana. Imprimantele de tip desktop sunt perfecte pentru etichetarea activa intr-un birou sau pentru printarea medie intr-un magazin cu amanuntul. Imprimantele cum ar fi Imprimanta etichete Honeywell PC42t produc, asemeni imprimantelor mari, pe medie, aceeasi calitate si aceeasi gama larga.

Industriale 
Imprimantele industriale sunt mai mari si mai masive decat cele desktop si sunt utilizate pentru unimprimanta Datamax-O-Neil-M4206-II volum de printare mult mai mare. De la cateva etichete printate pe zi la printarea continua, aceste imprimante sunt destinate sa detina mai multe medii. Exista si modele care pot suporta printarea de la 5” la 8”. Veti gasi imprimantele ca Datamax-O’Neil M4206 atat in centrele de fabricare sau in centrele de distributie cat si la retail-eri. Daca printati orice tip de media in volume mari, imprimantele industriale reprezinta optiunea de incredere.

Mobile
Imprimantele mobile sunt similare cu cele termice dar ofera libertatea de a va conecta cu orice fel de cablu la PC. Imprimantele mobile au totusi cateva limitari datorita dimensiunilor mici. Nu sunt facute pentru un volum foarte mare de date, au o capacitate limitata a rolei, avand latimi de printare mai mici, de obicei 2”,3” sau maximum 4”. Totusi, daca aveti nevoie de etichete sau chitante in miscare, o imprimanta mobila Zebra-QLN320 - ideala pentru facturare in terenimprimanta mobila va va oferi o printare de calitate mare intr-un pachet compact care se va potrivi pe sold. Aceste imprimante sunt perfecte pentru soferii de curierat sau pentru agentii de vanzari pentru a crea chitante pe teren, sau pentru un lucrator de depozit care are nevoie sa faca etichete pe loc. Din moment ce aceste imprimante nu sunt conectate sau fixate la un PC, comunicarea necesita conectivitate wireless via Bluetooth sau Wi-Fi. Conectati o imprimanta cum ar fi Zebra QLn320 la un laptop, computer mobil sau smartphone!

 

Wristband
Desi imprimantele standard pot crea bratari, o imprimanta speciala pentru bratari ofera cateva avantaje si un cost general mai mic. Pentru aplicatiile care concep bratari in fiecare zi, ca si spitalele, parcurile tematice si concertele, o imprimanta speciala pentru bratari este alegerea perfecta. In timp ce alte imprimante au media pe rola, imprimantele pentru bratari au cartuse „drop into place” pentru a va continua printarea fara intrerupere. Aceste imprimante au de asemenea si o rezolutie de printare mai mare pentru o printare mai curata, mai clara a imaginilor si logo-urilor. In plus, cele mai multe modele au o carcasa speciala anti-microbi pentru a se ridica la cererile din orice mediu de sanatate. Daca aveti nevoie de bratari personalizate in mod regulat, o imprimanta speciala Zebra HC100 va fi cea mai eficienta si usoara solutie de folosit.

Ticket
Imprimantele de bilete reprezinta un alt tip de imprimanta termica specializata care exceleaza la printarea pe o hartie groasa pentru aplicatii tricketing. Daca realizati bilete pentru concerte, festivaluri sau orice tip de eveniment, o imprimanta specializata ca aceasta va va ajuta sa le faceti intr-un timp mai scurt si cu mai putin efort. Din moment ce marea majoritate a biletelor vin intr-o stiva fan-folded si nu in varianta rola, aceste imprimante au o carcasa mai inalta pentru a oferi mai mult spatiu de stocare. Imprimantele pot folosi si continuare role, dar cu un spatiu de stocare a biletelor mai mare vei pierde mai putin timp pentru reincarcarea imprimantei. Aceste imprimante au si o deschidere pe partea din spate a carcasei pentru a aproviziona/alimenta mai usor stocul de bilete extern. Modele ca Datamax ST-3210 au o performanta ridicata in ceea ce priveste aplicatiile de bilete solicitate.

Metode de imprimare – Imprimare termica vs. Transfer termic

De indata ce stiti ce tip de imprimanta vi se potriveste, urmatoarea mare problema este ce metoda de printare veti folosi. Imprimantele termice sunt capabile de a printa in 2 moduri diferite- direct termic (DT) si transfer termic (TT). In functie de cat de mult veti dori ca eticheta si materialul din care este facuta aceasta sa reziste, una din cele doua metode vor fi mai eficiente pentru dvs.

Direct Th imprimante Direct termice - Direct Thermalermal
Imprimantele direct termice utilizeaza documente sensibile la caldura ce se inegresc in timp ce trec pe sub imprimanta. Deoarece ele printeaza fara un ribbon, imprimantele direct termice sunt cunoscute pentru simplicitatea lor. Acest tip de imprimante printeaza etichete ce in mod normal au durata de viata la raft considerabila, insa nu sunt potrivite pentru medii care le expune la temperatura, la lumina directa a soarelui pentru o perioada mai lunga de timp sau la abraziuni. Din cauza aceasta, etichetele termice, tag-urile sau tichetele sunt adesea extra-acoperite pentru a rezista in astfel de conditii. Imprimantele direct termice produc printr-uri de o calitate precisa, cu o capacitate de scanare buna folosind un singur consumabil. Pentru orice aplicatie de etichetare pe termen scurt, cum ar fi  etichetele de expediere, utilizarea imprimantelor direct termice reprezinta cea mai eficienta metoda de printare.

 

Imprimante Transfer Termic - Thermal TransferThermal Transfer
Imprimantele de transfer termic utilizeaza un ribbon, similar cu al unui fax, care este topit pe eticheta, de catre capul imprimantei. Aceasta metoda face mai usoara utilizarea mai multor materiale de etichetare, cum ar fi utilizarea polipropilenei sau polyesterului in exterior sau in medii dure. Dincolo de durabilitate, documentele ce au fost create utilizand imprimantele de transfer termic au o durata de viata foarte lunga, facandu-le perfecte pentru etichetele de produse,  tag-uri active si bratari pentru exterior. Din moment ce utilizeaza un ribbon, imprimanta are capacitatea de a schimba culoarea documentelor printate si utilizarea altor culori in afara de negru. Cu combinatia corecta de etichete si culori, puteti face orice tip de etichete pentru orice mediu sau aplicatie. Desi costurile pentru imprimarea unor documente cu aceste imprimante este mare, beneficiile mai sus mentionate asigura faptul ca eticheta sau tag-ul poate fi lizibil pe durata sa de viata fara a mai fi nevoie de reprintarea lui.

Print Method by Application

Application Direct Thermal Thermal Transfer
Asset Labels/Etichetare active
Shipping Labels/Etichete pentru transport
Product Labels/Etichete pentru produs

Shelf/Location Tags/Tag-uri/Etichete pentru rafturi

Wristbands (indoor)/Bratari pentru interior

Wristbands (outdoor)/Bratari exterior
Receipts/Chitante
Tickets/Bilete

Conectivitate

Orice imprimanta etichete trebuie sa aiba capacitatea de a comunica cu un calculator de un anume tip pentru a primi comenzile de imprimare. Desi este posibila setarea anumitor imprimante intr-un mod de sine statator, tot este nevoie de conectarea la un PC pentru a seta imprimanta in primul rand. Majoritatea aplicatiilor de imprimare totusi vor necesita o conectivitate constanta pentru ca imprimanta sa stie exact ce anume sa printeze.

Toate desktop-urile fixe si imprimantele industriale ofera multiple optiuni pentru conectivitate, USB-ul fiind cea mai comuna varianta in zilele noastre. Orice calculator sau laptop are conectivitate USB si acest mod de setare este, de departe, cea mai usoara varianta. Conectati pur si simplu imprimanta, instalati driver-ul pe calculator si veti fi gata de a folosi imprimanta. Optiuni pentru conexiuni seriale (RS-232) sau paralele sunt de asemenea valabile pentru cele mai multe imprimante.

Conectivitatea in retea fiind un standard astazi, optiunile pentru Ethernet sau Wi-Fi au devenit din ce in ce mai comune in utilizarea imprimantelor pentru etichete. Atunci cand imprimanta dvs. are o conexiune Ethernet va puteti conecta pur si simplu la un port de retea si puteti configura ca sa fie acesata de oricine in retea  si nu doar de un calculator asa cum se intampla in cazul USB. Unele dintre imprimantele industriale de mare volum, cum ar fi  Zebra 110Xi4, se gasesc acum cu o conexiune standard Ethernet datorita accesului facil pe care acesta il ofera. Cand nu doriti sa aveti de-a face cu cabluri, conexiunea Wi-Fi pe o imprimanta o face mai usor de folosit in orice locatie doriti.

Imprimantele mobile sunt cazuri mai speciale, deoarece datorita design-ului, conexiunea wireless este absolut necesara. Cele mai multe modele ofera totusi o conexiune USB, dar pentru a atinge avantajul mobilitatii, conexiunea de tip Wi-Fi sau Bluetooth va fi folosita. Wi-Fi necesita o retea wireless pentru a comunica asemeni imprimantelor fixe. Atat timp cat va aflati in cadrul retelei imprimanta va functiona insa, pentru aplicatii complet mobile o conexiune de tip Bluetooth reprezinta o alegere mai buna. Bluetooth reduce distanta wireless la 33ft, dar lucreaza fara o retea din moment ce exista doua dispozitive care comunica intre ele direct.

  • Add-Ons integrate

Dupa ce ati notat ce tip e imprimanta doriti si ce anume veti printa cu ajutorul ei, ultimul pas in gasirea imprimantei corespunzatoare este determinarea accesorilor optionale de care ati putea avea nevoie. Multe aplicatii de printare s-ar putea nici sa nu aiba nevoie de aceste optiuni, dar ar putea reprezenta lucrul ce ar face o anumita imprimanta sa devina un obiect indispensabil pentru afacerea dvs. Multe dintre aceste optiuni sunt disponibile doar pe desktop sau pe imprimantele industriale, desi optiunile specifice pot varia de la model la model.

  • Cutter

Un cutter face exact ce ii spune numele. In timp ce eticheta este printata, cutter-ul va separa o singura eticheta de rola de care este atasata. Cele mai multe stocuri de etichete sunt deja perforate pentru a fi mai usor de rupt de pe imprimanta dar in momentul in care folositi role speciale sau continue, un cutter este esential.

  • Rewinder roluitor

Derulatorul reprezinta o rola interna care permite imprimarea etichetelor si care le incarca iar in imprimanta pe o rola noua. Aceasta optiune este  utila in special pentru volume mari de aplicatii care printeaza loturi mari deodata. Cu un derulator, etichetele vor fi tiparite si aranjate intr-o rola si nu intr-o stiva in fata imprimantei.

  • Dispenser

Aceasta optiune ia fiecare eticheta asa cum este ea imprimata si o separa de suport. Peeler-ul este perfect pentru aplicatii care printeaza etichete individuale si care se aplica imediat si direct pe un produs. Se economiseste mult timp pentru ca nu mai este nevoie sa se rupa eticheta si apoi sa fie dezlipita de pe rola. Totusi, daca imprimati in loturi, aceasta nu este o optiune foarte buna din moment ce imprimanta se opreste din a imprima pana cand se indeparteaza peeler-ul.

Unele imprimante, incluzand cateva unitati mobile, ofera optiunea de a face etichete folosind RFID. Cu aceasta optiune, poti printa eticheta in timp ce codifica informatii in cipul RFID pe spatele etichetei. RFID este o optiune care depinde de frecventa folosita si cele mai multe imprimante pot suporta frecvente UHF sau HF. Tag-urile facute cu ajutorul RFID pot reprezenta o provocare pentru cei care nu sunt obisnuiti cu ele. Vorbiti cu unul din expertii nostri pentru a va asigura ca primiti imprimanta potrivita cu necesitatile dvs RFID.

Un verificator in-line este in esenta un tip special de scanner ce se monteaza in fata imprimantei. Scannerul analizeaza fiecare eticheta pentru a se asigura ca indeplineste cerintele de printare in ceea ce priveste calitatea. Daca o imprimanta ca Printronix T5000R sau Printronix SL5000R incepe sa produca etichete sub nivelul specificat, verificatorul va opri procesul de tiparire. Cand expediati produse ce contin etichete catre marii retaileri sau catre unitati guvernamentale/militare, niste reguli stricte in ceea ce priveste calitatea imprimarii etichetelor trebuie indeplinite. Amenzile implicate in neindeplinirea standardelor lor sunt garantat mult mai mari fata de costurile verificatorului. Orice afacere ce intampina orice fel de reguli de printare ar trebui sa ia in serios investirea intr-un verificator in-line pentru imprimante, pentru a evita cu usurinta penalitatile si problemele ce vin o data cu printarea incorecta a etichetelor.

Gasirea imprimantei corecte

Cu toate optiunile disponibile pentru imprimantele de coduri de bare de astazi, gasirea dispozitiviului corect poate fi o provocare pentru afacerea ta. Determinand tipul imprimantei, volumul total si trasaturile de care ai nevoie din cele mentionate anterior, luarea unei decizii in ceea ce priveste imprimanta va fi mai facila. Daca inca aveti dificultati sau intrebari aditionale, va rugam sa contactati expertii nostri – vom fi fericiti sa va ajutam in gasirea propriei imprimante care sa se muleze perfect pe nevoile dvs.

 

Leave a Reply