De ce avem nevoie de o soluție integrată de gestionare a stocurilor?

soluție integrată de gestionare a stocurilor smartid stock

terminale mobile Zebra - De ce avem nevoie de o soluție integrată de gestionare a stocurilor? - Avem smartid stoc mobile

În orice activitate de gestiune emitem și administrăm mii de documente, procese verbale, foi de inventar, fișe de transfer, bonuri de consum, avize de însoțire a mărfii etc. Lucrând cu atâtea documente, suntem expuși la scurtcircuite în procesul operațional sau la riscuri de eroare umană, ce ne pot afecta eficiența și ne pot crește în mod artificial costurile operaționale.

Ca antreprenori sau manageri operaționali suntem direct interesați de performanțe în gestionarea stocurilor, predictibilitate și reducerea costurilor prin reglarea stocurilor în exces.

Operațional, suntem direct preocupați de asigurarea continuității activității, eficientizarea activității/ proceselor și de vizibilitatea proceselor. Cum putem rezolva toate aceste cerințe cu o singură soluție integrată?

Soluția SmartID.Stock a fost special proiectată pentru susține și eficientiza activități, pentru a ne asigura vizibilitatea stocurilor, a automatiza operațiunile și a ne susține în monitorizarea indicatorilor de performanță.

Prin intermediul echipamentelor din depozite (cititoare de coduri de bare, imprimante coduri de bare), aplicația menține comunicarea bidirecționala cu sistemul ERP, transmițând informațiile necesare tuturor operațiunilor din departamentele de Logistică, Economic și Operațional:

 • Recepția mărfurilor de la furnizor;
 • Dispunerea produselor pe locații de depozitare;
 • Transferul produselor între gestiuni;
 • Agregarea de produse compuse (Kit-uri);
 • Evidența stocurilor și a retururilor;
 • Inventarierea produselor;
 • Ridicarea produselor ”de la raft” în vederea livrării;
 • Livrarea produselor către clienți;
 • Rularea de rapoarte despre operațiunile procesate, respectiv rapoarte în timp real despre situația stocului de produse.

Important este că aplicația a fost dezvoltată astfel încât să țină cont de toate provocările pe care o companie le poate întâlni în dezvoltarea activității ei logistice. De asemernea implementarea soluției se face în cel mai scurt timp, fiind disponibilă atât în variantă ready-to-buy cât și în variantă customizabilă.

Folosirea tehnologiei în depozite este deseori condiționată de aria de acoperire a rețelei, dar și de accesul la informații externe despre parteneri și furnizori. SmartID.Stock este un sistem robust și redundant, permițându-ne să folosim aplicația atât online, cât și în afara rețelei. Informațiile sunt captate și prelucrate în oricare dintre variante.

O altă problemă care adesea poate cauza bătăi de cap este alinierea aplicației la etapele de extindere a activității, prin lărgirea depozitelor sau amenajarea de noi magazii. SmartID.Stock este o soluție scalabilă, fiind proiectată pentru a fi ușor adaptată dezvoltării operațiunilor din depozite, centre de distribuție sau unități de producție.

smartid-stoc-solutii-hands-free

Soluțiile de management al stocurilor ne oferă vizibilitate completă, în timp real asupra furnizorilor, stocurilor și performanțelor din depozitele de materiale sau centrele de distribuție și ne asigură un control strict al costurilor, pentru fiecare etapă din fluxurile de gestiune a produselor.

Conform estimărilor clienților noștri, implementarea SmartID.Stock poate influența:

 • 60%-80% creștere de productivitate prin eficientizarea planificării;
 • reducere cu 15% a cheltuielilor de aprovizionare;
 • reducere cu 35% a timpului de expediere în depozit;
 • creștere cu 5% -10% a productivității prin automatizarea activității logistice.

Mai multe detalii și avantaje pe pagina SmartID Stock

 

Leave a Reply