De ce este vital pentru companie sa gestionam activele pe intreg ciclul de viata? Cum ne ajuta?

În actuala economie digitală, viteza și operativitatea sunt esențiale. Însă, în România, legislația (birocratică) presupune procese greoaie, multe evidențe și arhivare. Pentru a le împăca pe cele două, nu te poți îndrepta decât spre eficientizarea și automatizarea proceselor de business. Acum nu ne mai confruntăm cu o simplă opțiune de modernizare. Nu avem decât o alternativă: ne transformăm sau, ușor, ușor, devenim prea greoi pentru a supraviețui.

O componentă esențială pentru creșterea productivității în zona administrativă este adoptarea unei soluții de automatizare a gestiunii activelor companiei pe întreg ciclul de viață al acestora.

Dacă nu ai o soluție de gestionare a activelor, inevitabil te lovești de carențe în organizarea și identificarea mijloacelor fixe. Fără o evidență clară a bunurilor organizației nu poți face nicio estimare de forecast și nici nu poți aprecia realist deprecierea mijloacelor fixe neadministrate corect. Apar inevitabil riscuri legate de uzura necontrolată, casarea făcută după ochi și imposibilitatea unei bune planificări. Sunt asset-uri care te lasa baltă când ți-e lumea mai dragă și pe care nu le poți înlocui la timp din motive birocratice. După cum există și siuații în care bunuri noi achiziționate pentru o locație zac abandonate pentru că nu se pricepe nimeni să le monteze sau pur și simplu am uitat de ele.

Solutia SmartID.Asset pentru active fixe obiecte inventar

Soluția SmartID.Asset ne ajută să gestionăm ușor toate etapele ciclului de viață al activelor/mijloacelor fixe și obiectelor de inventar, atât pentru cele existente în sistem, cât și pentru cele importate din ERP.

  • Soluția inventariază mijloacele fixe, arhivează intervențiile și reparațiile, cheltuielile cu consumabile și accesorii, ne semnalează gradul lor de uzură și ne facilitează casarea celor care și-au atins pragul final din ciclu de viață.
  • Documentația specifică departamentelor de contabilitate și gestiune se eliberează direct din aplicație
  • Rapoarte complexe pot fi emise pentru fiecare dintre etape și pot fi generate după diverse filtre.
  • Aplicația emite notificări pentru a semnala diversele evenimente din gestiune (mentenanțe, responsabili, planificări).

Astfel, soluția ne ajută să gestionăm toate asset-urile într-o singură aplicație. Și, foarte important, SmartID. Assets ne eficientizează inclusiv în privința achizițiilor viitoare de mijloace fixe, păstrând un istoric asupra reparațiilor și intervențiilor asupra mijloacelor fixe. Astfel, putem evalua foarte ușor TCO (Total Cost of Ownership) pentru respectivele produse și putem compara / negocia mai eficient în cazul unor noi achiziții.

Printre cele mai importante beneficii pe care ni le aduc funcționalitățile soluției  se numără:

  • Vizibilitate istoric mijloc fix – imagine de ansambul asupra istoricului de reparații/ intervenții asupra unui mijloc fix
  • Gestionare atât mijloacele fixe existente în sistem, cât și cele importate din ERP;
  • Generare documente de gestiune – fisă de inventar, fișă de casare, de instalare sau de punere în funcțiune;
  • Istoricul resursei umane cu mijloacele fixe și posibilitatea unor analize în acest sens;
  • Posibilitate inserării unei de proceduri, manuale de utilizare și prevederi legislative în aplicație, pentru a ușura accesul echipei la informație.

Mai mult decât atât, modulul pentru mobilitate se poate sincroniza cu stația de lucru pe care rulăm modulul de administrare, permițându-ne să  încărcăm şi să descărcăm datele, să inventariem MF/OI, să tipărim etichete sau să adăugăm elemente noi în sistem. E important să reținem că soluția SmartID. Assets este o versiune mai elaborată și mai complexă a aplicației SmartID.Inventory.

SmartID.Assets este o soluție complexă, care automatizează și accelerează procesele de inventariere a mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar din birouri, depozite, spitale, laboratoare, unități de producție, platforme industriale, unități guvernamentale și de administrație publică, etc.

Pentru mai multe detalii accesați pagina SmartID.Assets

Leave a Reply