De ce trasabilitatea productiei a devenit un proces cheie pentru eficienta si calitate

În orice proces de producție avem nevoie de vizibilitate, pentru a putea elimina pierderile, gestiona stocurile, crește eficiența mașinilor și calitatea produselor. Soluția SmartID.ShopFloor ne asigură trasabilitatea producției colectând informații în timp real, de la materia primă, la producția finită, pe echipamente, operatori și fluxuri operaționale.

Sunt industrii, precum producția alimentară, unde trasabilitatea e vitală. Apar cazuri serioase de produse infestate, care sunt urmărite internațional și retrase de pe piață. Orice fabricant de mezeluri trebuie să dovedească originea materiei prime și destinația fiecărui lot de produse livrat. Aceleași probleme serioase apar și la producătorii auto. Știm cazuri celebre în care defectele unor piese au impus chemarea în service a unor întregi loturi de mașini. Serializarea și urmărirea distribuției pieselor, în asociere cu factorii de identificare pe vehicol, ajută producătorii auto să rezolve eficient problemele cu clienții.

Eficientizarea proceselor de producție este o provocare permanentă. În lipsa unei soluții de trasabilitate, orice problemă apare,  în oricare etapă a unui produs, de pe planșeta proiectanților, până la poarta clientului, ne poate perturba întregul flux operațional. Și ne poate întrerupe procesul de producție pe perioade lungi de timp dacă nu știm exact veriga problemă a procesului respectiv.

Solutia SmartID.ShopFloor asigura trasabilitatea productiei

SoluțiaSmartID.ShopFloor asigură o trasabilitate completă a producției, de la materii prime la produse finite, ajutându-ne să controlăm stocurile în timp real, să validăm operațiunile pentru fiecare produs in parte, să controlăm rezutatele și să creștem eficiența ciclului de producție. În plus, SmartID.ShopFloor ne ajută să planificăm producția în funcție de cerere. Seria produselor și numerele de lot ne permit urmărirea și retragerea oricărui produs nesigur, oferindu-ne controlul total al identificării individuale sau de grup.

Printre avantajele pe care ni le oferă SmartID.ShopFloor se numără:

  • Identificarea loturilor– asigurarea calității tuturor produselor;
  • Seralizarea – ne permite gestionarea datelor de expirare a produselor;
  • Captarea informațiilor în timp real – ne ajută să prevenim și să rezolvăm problemle;
  • Reducerea pierderilor de materii prime – ne crește productivitatea și eficiența operațională;
  • Trasabilitatea producției – ne oferă conformitatea cu legislația și gestionarea optimă a relației cu clienții.

Potrivit analiștilor, trasabilitatea devine esențială pe măsura colectării datelor tranzacționale și a asimilării platformelor Internet of Things (IoT). În unele industrii există deja norme de serializare și trasabilitate impuse ca standarde naționale, precum Drug Supply Chain Security Act (DSCSA) pentru producătorii americani de medicamente. Potrivit unui studiu KPMG, 70% dintre producătorii chestionați admit că adopția serializării transformă radical procesul de producție (KPMG – ” Serialization & Traceability Trends”, 2017).

SmartID.ShopFloor trasabilitatea productiei

SmartID.ShopFloor ne asigură trasabilitatea completă a producției, de la evidența materiilor prime, la gestionarea produselor finite. Putem controla stocurile în timp real și valida operațiunile pe fiecare produs, serie sau lot. Administrarea incidentelor ne permite să monitorizăm producția în timp real și să gestionăm eficient întreruperile, minimizând timpul de downtime și implicit pierderile.
Detalii găsiți pe site-ul SmartID Dynamics și la pagina SmartID.ShopFloor

Leave a Reply