CLIENTII SMARTID FOLOSESC IMPRIMANTELE PRINTRONIX

Fiabilitatea e decisivă în condițiile în care zilnic se imprimă 10.000 de documenteSelgros

Selgros deține în toată România 21 de magazine cu vânzare directă din depozit, dintre care patru se află în București, capitala țării. Fiecare supermarket oferă spre vânzare 24.000 de produse alimentare și 17.000 de produse non-alimentare.

Viteza cu care miile de clienți se succed în fiecare zi în aceste magazine, face ca fiabilitatea imprimantelor – care procesează documente ca facturile și certificatele de garanție – să fie percepută ca fiind vitală. Într-o astfel de atmosferă solicitantă, Selgros poate ușor sesiza avantajele liniei sale de imprimante industriale Printronix: acestea fiind fiabile, rapide și solide.

O afacere în dezvoltare se bazează pe tehnologie dovedită.

Selgros Cash & Carry aparține din 2008 companiei TransGourmet Holding, filială deținută în mod exclusiv de Coop Switzerland.  Înainte de aceasta, a fost începând cu anul 1989 proiectul comun al societăților comerciale Rewe Group și Otto Group. Selgros are magazine în Germania, Polonia și Rusia, și a intrat pe piața românească în 2001, când a deschis primul său supermarket în Brașov, unde se află și acum sediul central. Ca urmare a unor investiții de peste 15 milioane de euro, s-au deschis de atunci, în toată țara, alte 20 de magazine.

În România, Selgros are 5000 de angajați, furnizând marfă pentru firme de catering, comercianți și alți mici întreprinzători. Se mândrește cu prospețimea produselor sale alimentare, cu calitatea și competitivitatea liniilor sale de producție. În tot ceea ce întreprinde, pune pe primul loc competența, tehnologia jucând un rol-cheie în îmbunătățirea productivității și eficienței, atât în experiența directă cu clienții, cât și în celelalte domenii de activitate.

Medii solicitante

Magazinele cu vânzare directă din depozit, ca multe alte depozite, pot fi un mediu destul de solicitant, atât din prisma temperaturilor extreme, cât și a deplasării mărfurilor, așa încât toate echipamentele tehnologice utilizate trebuie să fie rezistente la condițiile date.

Selgros a folosit mai mulți ani dispozitivele de imprimare TallyGenicom și acum când se pune problema înlocuirii acestora, sunt luate firește în calcul avantajele și costurile altor tehnologii de imprimare precum cele cu laser, jet de cerneală și termice. Se întoarce, însă, la imprimanta matricială, deoarece se pare că această tehnologie încă oferă cea mai bună soluție cu privire la raportul dintre cost și eficiență, la fiabilitate, viteză și viabilitate. Smart ID Dynamics SA furnizează dispozitivele Printronix de substituire, ajutând și la gestionarea procesului de deplasare.Selgros-Printronix

Selgros are peste 20 de imprimante Printronix amplasate în birourile administrative din rețeaua magazinelor din România, atât modelul 6615Q, cât și 6815Q. Acestea sunt utilizate în toate departamentele, imprimând zilnic echivalentul a cca 10.000 de documente A4. Sunt conectate la rețeaua Selgros ERP prin sistem Ethernet  10/100 Base T și folosesc aplicația Genicom ANSI pentru a face posibilă imprimarea cu sistem de operare Windows.

„Avem deschis de la ora 8 dimineața până la ora 8 seara, de luni până vineri, și în fiecare zi ne pășesc pragul câteva mii de clienți. Sunt oameni cu un program încărcat, care nu-și permit să fie reținuți, astfel încât trebuie să fim rapizi în procesarea comenzilor, nefiind permisă nicio pauză sau întârziere,“ spune Cătălin Olar, director IT la Selgros România.

„Știm că aceste imprimante sunt rapide și că pot face față la mai mult decât presupune volumul de documentație produs de noi. Dar mai mult de atât, știm că sunt fiabile și puternice, așa încât nu avem de ce să ne temem de avarii. Avem propriul nostru personal IT care poate gestiona orice problemă ce ar putea apărea, dar am putut vedea că nu au nevoie decât de foarte puțină mentenanță și că sunt extrem de fiabile,“ declară Olar.

În plus față de dispozitivele de imprimare TallyGenicom, Selgros utilizează și imprimante HP, Epson, Zebra și Intermec. Compania explorează la momentul actual viabilitatea din digitizarea tuturor proceselor desfășurate.

Selgros-Printronix-1

Rezumatul soluției

Cele 20 de imprimante Printronix, model 6615Q și 6815Q, din magazinele Selgros din România
Imprimantele sunt folosite pentru a imprima facturi, note de credit și alte tipuri de documentație de furnizare/livrare.
Volumul de imprimare: Peste 2,6 milioane de pagini anual
Formatul de imprimare: Echivalentul paginii A4

Despre Printronix

Înființată în 1974, Printronix este un lider în soluții de imprimare critice, oferind gama cea mai fiabilă din această ramură industrială, de imprimante de tip industrial, de consumabile și piese de schimb. Compania furnizează două dintre cele mai demne de încredere mărci din activitatea de imprimare industrială și de producție, Printronix și TallyGenicom, cunoscute la nivel mondial pentru utilizarea lor de către întreprinderile de producție, distribuție și vânzare cu amănuntul. Combinația dintre portofoliu și marcă e dată de imprimantele matriciale de înaltă calitate, cu o capacitate de imprimare ușor de verificat, și de utilizarea acestora pe plan mondial, ca și de robustețea de care dau dovadă în gestionarea la nivel înalt a comenzilor de zi cu zi.

Despre Smart ID Dynamics SA

Smart ID Dynamics SA are ca direcție principala zonă de automatizare și dezvoltarea soluțiilor de mobilitate enterprise, data collection, Industrial IOT și furnizarea de servicii profesionale cu valoare adăugată.
Suntem o companie de nișa, care și-a păstrat focusul pe direcțiile strategice stabilite încă de la înființare, iar proiectele realizate și rezultatele obținute în ultimii ani ne-au ajutat să devenim liderul pieței AIDC (identificare prin coduri de bare și RFID & data collection). Oferta Smart ID înglobează produse software proprii, realizate pe o platformă flexibilă, care ne ajută să automatizăm procesele din Producție, Retail, Logistică, Distribuție, Utilități, Servicii etc.; Oferim produse hardware de la cei mai importanți vendori de tehnologie și servicii profesionale și consultanța de business puse în valoare de cea mai experimentată echipa din piață.

Leave a comment

More in Mega Companii, Noutati (2 of 29 articles)
AdvantechWISE Wireless