Smart Cities – Automatizari industriale in cloud

Grație tehnologiilor și automatizărilor avansate de IT, sistemele tehnologizate din orașe devin mai inteligente. De-a lungul anilor, prin interconectarea progresivă a sistemelor cu totul și cu totul diferite și prin punerea în aplicare a serviciilor bazate pe cloud și a dispozitivelor din rețea, viziunea unui oraș inteligent a devenit o realitate. Sistemele inteligente au evoluat prin dispozitive automate care comunică prin intermediul cloud-ului.

Vicepreședintele Advantech Emb Core Group, Miller Chang, este de părere că:  “Există multe definiții pentru un Oraș Inteligent; de la inteligența colectivă a populației unui oraș, până la medii inteligente artificial unde tehnologiile informației și comunicațiilor incorporate dispar în obiecte fizice în mediul în care trăim, călătorim și muncim. Oricare ar fi definiția, cloud-ul va fi cheia finală care dezvăluie aceasta viziune a orașului inteligent.

Automatizarile industriale

Odată cu expansiunea rapidă a aplicațiilor de automatizare industrială, mai multe verticale au adoptat automatizarea pentru dezvoltarea afacerii. Echipamentele de automatizare tradiționale au limite, dar cu ajutorul sistemelor bazate pe cloud comunicațiile ajung să acopere o suprafață mult mai mare, ia rinformațiile pot fi incorporate în mediul fizic. Acest lucru înseamnă ca mașinile și dispozitivele de pe toată suprafața orașului pot identifica și pot comunica cu alte mașini și dispozitive, precum și cu populația orașului – permițând orașului intelligent sa evolueze și să crească în timp.

Exemplul orașului Advantech Intelligent are misiunea de a “Activa Planeta Inteligentă”, ce se potrivește exact cu conceptual unui oraș inteligent. De exemplu, display-erele Digital Signage din magazinele universal trebuie să afișeze o multitudine de produse și să gestioneze cu precizie conținutul pentru fiecare furnizor de pe fiecare etaj.

Avantajele serviciilor de cloud

Prin intermediul serviciilor de cloud se pot gestiona echipamentele dispersate geografic, prin integrarea serviciilor de hardware și software, aceste dispozitive pot fi gestionate de la distanță începând din cel mai îndepărtat punct, oferind în mod regulat conținut actualizat de la cloud. Acest lucrure prezintă un progress în gestionarea timpului, dar de asemenea permite un control mai mare asupra tuturor terminalelor, oferind feedback constant cu privire la statutul lor și menținând o funcționare fiabilă. Automation Cloud Goes Mainstream Cloud computing devine din ce în ce mai răspândit în industria de automatizare.

Toate produsele de automatizare include caracteristici care profită de serviciile bazate pe cloud. Din punct de vedere al avantajelor, costul redus al sistemului de management este cel mai important. Furnizorii vor găzdui servicii pentru mai multe companii care vor împărți o infrastructură complexă, clienții ajungând să plătească exclusive pentru ceea ce folosesc.

Leave a Reply