Smart.Tracing – solutie Smart ID la normele Directivei privind produsele din tutun

Începând cu data de 20 mai 2019, toate organizațiile din cadrul lanțului de distribuție a tutunului trebuie să se asigure că operațiunile lor respectă Directiva privind produsele din tutun (TPD).

Această directivă a UE vine ca răspuns la combaterea comerțului ilegal cu produse de tutun și înseamnă că distribuitorii, operatorii de numerar și de transport, întreprinderile cu amănuntul și vânzările vor trebui să poată urmări și să urmărească mișcarea produselor din tutun până la punctul de vânzare către consumator. Consecințele abaterii de la conformarea la cerințele Directivei Europene privind produsele de tutun implică riscuri financiare prin aplicarea de amenzi sau chiar și suspendarea activității.

operational_system_structure

Ca răspuns la normele Directivei TPD, Smart ID Dynamics vă oferă soluția: Smart.Tracing.

Soluția Smart.Tracing este un sistem destinat angrosiștilor și retailerilor de produse pe baza de tutun, care vizeaza adaptarea la cerințele directivei europene.

Aplicația se poate integra cu sistemul existent al clientului și poate schimba date cu ajutorul serviciilor web, al fișierelor text sau al bazelor de date.

Soluția este multilingva (RO – ENG) și este compusă din următoarele module:

  • Modul BackOffice (BO) – oferă funcționalități de administrare, configurare și informații despre operațiile executate ;
  • Modul FrontOffice (FO) – aplicația software de comunicație a terminalele mobile cu sistemul;

 

Caracteristici principale Smart.Tracing :

  • Trimiterea mesajelor de comunicație către Repository (router) european;
  • Schimbă date cu sisteme din infrastructura clientului prin protocoale/tehnologii ca webservice, baza de date buffer, fișiere text.;
  • Conexiune online BO – FO (WiFi/Date mobile), transferul de date va fi bidirecțional;
  • Informațiile rezultate în urma proceselor pot fi trimise către alte sisteme ca ERP, WMS etc.
  • Generarea etichetelor de coduri de bare în cazul agregării de produse (cutii, paleți).

Solutia Smart.Tracing este produsul celor 10 ani de expertiza, a know-how-ului dobandit in peste cele 1000 de proiecte implementate de către echipa Smart ID Dynamics la cei peste 3000 de clienți. Smart.Tracing este soluția optimă pentru provocările generate de către Directiva Europeană privind TPD, întrucat intervine  în punctele cheie ale proceselor reglementate de către normă.

Pentru un proces focusat pe rezultate venim si cu componentele hardware care indeplinesc certificarile TPD pentru indeplinirea obiectivelor de aliniere la Directiva. Suntem de peste 9 ani parteneri premium Zebra Technologies, fapt care ne ofera acces la echipamente si tehnologii certificate in conformitate cu Directiva TPD.

echipamente_zebra_certificate

Partenerul nostru, Zebra Technologies furnizează dispozitive care pot scana toate simbolurile necesare care sunt autorizate pentru a fi utilizate în cadrul lanțului de distribuție a tutunului în conformitate cu noile reglementări: codul de bare liniar, matricea de date, codurile QR și, bineînțeles, codul 2D care este folosit pe pachetele individuale.

Performanța capabilităților de scanare este deosebit de importantă. Întrucât Directiva privind produsele din tutun adaugă un proces suplimentar în fiecare punct al lanțului de aprovizionare, este important ca fiecare scanare să poată fi efectuată cât mai rapid și mai precis posibil pentru a reduce la minimum orice posibilă întrerupere.

Specialiștii Smart ID Dynamics vin în ajutorul companiilor cu soluția Smart.Tracing, dar și cu echipamentele hardware aferente pentru companiile care doresc sa se alinieze la normele în vigoare.

Ai un proiect ? Hai să discutăm ! contact@smartid.ro

Leave a Reply