, ,

Senzor Optical Datalogic


  • Productie
SKU/PN: 95B081840
SKU/PN: 95B081850

Caracteristici generale

Senzorii sunt indispensabili pentru automatizarea instalațiilor și utilajelor industriale, într-o mare varietate de domenii de activitate și aplicații, de la producție și până la logistică.

Printre aplicațiile din producție se numără automatizarea instalațiilor din industria auto și industria electronică, industria alimentară, industria farmaceutică, industria chimică, utilajele de ambalare, precum și automatizarea utilajelor folosite pentru prelucrarea lemnului, metalelor, textilelor, ceramicii, sticlei, pietrei, hârtiei etc.

Aplicațiile pentru logistică cuprind manipularea automatizată a materialelor, benzile transportoare, sistemele de depozitare și colectare, automatizările pentru depozite, sistemele de transport și centrele de distribuție.

Senzorii fotoelectrici inteligenți de la Datalogic, împreună cu produsele complementare, precum senzori de proximitate cu inducție, senzori cu ultrasunete, codificatoare optice, permit companiilor optimizarea proceselor de producție și logistică.

Aplicații comune ale senzorilor

Indiferent dacă ai nevoie de implementarea de aplicații de detecție, inspecție sau măsurare pentru producția sau distribuția oricăror tipuri de bunuri sau dorești să îți optimizezi procesele pentru digitalizarea producției, senzorii sunt un element esențial al oricărei automatizări. Aplicațiile sunt extrem de numeroase și evoluează continuu, neputând fi rezumate în câteva rânduri. Cu toate acestea, din următoarele exemple, îți poți face o idee despre potențialul nelimitat al senzorilor:

  • Marcajele de înregistrare, esențiale pentru orice utilaje de prelucrare sau ambalare sunt detectate cu cea mai mare viteză și rezoluție, indiferent de culori. Acest lucru este posibil cu ajutorul senzorilor fotoelectrici de contrast, inclusiv în cazul marcajelor luminiscente invizibile, folosind emisia de UV.
  • Distanța și poziția obiectelor pot fi măsurate cu precizie milimetrică, chiar și pe un domeniu de câțiva metri cu ajutorul senzorilor fotoelectrici cu laser prin măsurarea TOF (time of flight) sau chiar cu ajutorul senzorilor cu ultrasunete, în cazul obiectelor transparente, respectiv al codificatoarelor optice pentru măsurări liniare.

Avantaje comune ale senzorilor

Folosirea senzorilor pentru automatizări în locul senzorilor standard are ca efect adaptarea proceselor de producție și logistică la cele mai noi cerințe în materie de digitalizare.

Beneficiezi de îmbunătățirea productivității și eficienței, un nivel superior de flexibilitate și trasabilitate, o mai mare profitabilitate, din perspectiva costului total de proprietate și a economiei de timp, datorită următoarelor avantaje:

  • Experiență – Datalogic este printre pionierii și principalii producători de senzori fotoelectrici și una dintre puținele companii care dețin tehnologii ASIC proprii. Pentru tine, aceasta reprezintă garanția unui know-how testat, fiabilitate și soluția optimă în materie de senzori.
  • Ofertă cuprinzătoare de game de produse, de dimensiuni – de la senzori miniaturali și compacți la senzori mai mari -, de tipuri de emisie de lumină – de la LED la laser – , de funcții de detecție, măsurare și inspecție, de domenii de rezoluție și distanță, interfețe, accesorii Beneficiezi întotdeauna de cel mai bun raport performanțe/preț, plătind doar ceea ce este necesar.
  • Funcții avansate, precum algoritmi speciali pentru detecția obiectelor transparente sau foarte reflectorizante; tehnologie proprietară ASIC cu interfață IO-Link integrată; tehnologie brevetată de măsurare TOF; tehnologie de detecție smart vision cu învățare automată. Dincolo de faptul că sunt inovații, toate acestea reprezintă avantaje. Le poți folosi pentru optimizarea proceselor, pentru a-ți desfășura activitatea mai bine, mai rapid, mai fiabil, făcând economii de timp și de componente.

Downloads