Termeni si condiţii de utilizare www.idmag.ro

 1. DESCRIEREA SERVICIULUI. DEFINITII

Site-ul www.IDMag.ro denumit in continuare Site-ul este aflat in folosinta Societății SMART ID DYNAMICS SA, persoană juridică română, cu sediul social în București, Sectorul 1, Strada Siriului 36-40, etaj 2, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/5939/2010, cod fiscal RO 27043917, societatea avand drept exclusiv de proprietate intelectuala asupra continutului Site-ului, fiind denumita iin continuare deținătorul Site-ului/Vânzător.

Prin intermediul site-ului, deținătorul acestuia, în calitate de vânzător, asigură prezentarea și vânzarea de bunuri și/sau servicii clienților ce accesează Site-ul in calitate de cumpărători. Urmatorii termeni vor fi definiti dupa cum urmeaza:

Utilizator – orice persoană fizică ce acceseaza Site-ul in vederea informării și consultării ofertei comerciale a deținatorului de Site, indiferent daca  plaseaza sau nu o Comanda pentru cumpararea de produse/servicii;

Client – orice persoană care acceseaza Site-ul si plasează o Comandă în vederea cumpărării de produse/servicii in nume propriu sau ca reprezentant al unei persoane juridice;

Cumparator – Clientul (persoană fizică sau juridica) care a incheiat un Contract cu deținatorul Site-ului conform definiției data contractului in cele ce urmeaza;

Cont – secțiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii;

Produse, bunuri și servicii – orice produs, bun sau serviciu ce urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat;

Comanda – solicitarea transmisa in format eletronic prin care cumparatorul isi manifesta intenția a achiziționa bunuri sau servicii prezentate in oferta IDMag.RO;

Contract – Comanda confirmată telefonic (prin apel telefonic de confirmare din partea vanzatorului catre Cumparator) sau electronic (prin transmiterea unui email/mesaj electronic de confirmare din partea vanzatorului catre Cumparator).

Conținut toate informatiile publicate pe Site care pot fi vizualizate / accesate prin utilizarea unui echipament  electronic.

Termenii si condițiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii prin intermediul site-ului www.IDMag.ro.

 

 1. ÎNREGISTRAREA UTILIZATORULUI

Pentru a putea plasa o Comanda de produse/servicii oferite de IDMag, Utilizatorul se va inregistra pe Site ca si potențial Client. In acest sens va obligaţi si garantaţi ca furnizaţi date reale, exacte si complete, astfel cum se solicita prin formularul de inregistrare (nume, prenume, adresa de email, număr de telefon, adresă de facturare).

Deținatorul Site-ului isi rezerva dreptul (nu si obligaţia) de a verifica autenticitatea datelor de inregistrare ale Utilizatorilor referitoare la existenţa acestora.

Prin acceptarea termenilor si condiţiilor, Utilizatorul isi exprima acordul pentru eventualele verificari ce vor fi efectuate de administratorii Site-ului ca masura de siguranţa pentru realitatea si exactitatea datelor furnizate.

In cazul in care se constata ca informaţiile puse la dispoziţie de Utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele in drept, deținatorul Site-ului isi rezerva dreptul de a suspenda sau a sista accesul Utilizatorului in cauza la serviciile Site-ului si de a refuza incercarile curente sau viitoare de a comanda produse/servicii oferite pe Site.

Prin accesarea Site-ului si a serviciilor puse la dispoziţie, utilizatorul garanteaza ca ofera deținatorului Site-ului date corecte fiind unicul responsabil pentru informaţiile furnizate.

 

 1. INREGISTRAREA SI CONFIRMAREA COMENZII

Produsele aflate in oferta magazinului online IDMag.ro se pot vinde numai in baza unei Comenzi și cu îndeplinirea tuturor condiţiilor și formalităților impuse de reglementările în vigoare referitoare la fiscalizarea cazelor de marcat fiscal acolo unde este cazul. Comanda se va procesa conform prevederilor de mai jos.

ATENȚIE!!! O Comanda neconfirmata nu presupune o rezervare a produselor.

Comenzile sunt procesate si onorate in ordinea cronologica in care au fost inregistrate.

Prin lansarea unei Comenzi prin intermediul magazinului online IDMag.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi desfasoara operațiunile (electronic).

O Comanda plasata pe Site cuprinde:

– bunurile/servicii regasite in oferta magazinului online IDMag.ro;

– mențiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum si alte mențiuni speciale;

– specificațiile Cumparatorului.

Lansarea unei Comenzi nu presupune si confirmarea Comenzii si a Contractului. 

Etapele in vederea finalizarii unei Comenzi si a incheierii Contractului sunt urmatoarele:

 1. inregistrarea Comenzii prin generarea unui cod unic pentru fiecare Comanda inregistrata;
 2. preluarea Comenzii de catre un agent de vanzari, in limita programului de lucru de luni pana vineri in intervalul 9-17;
 3. confirmarea Comenzii se realizeaza numai dupa verificarea Comenzii si a stocului, precum si a volumului de lucrări aflate in derulare. Aceasta confirmare se face exclusiv de catre un agent de vanzari, telefonic sau electronic (e-mail);
 4. livrarea Comenzii se realizeaza numai dupa confirmarea Comenzii si dupa stabilirea detaliilor de livrare de catre agentul de vânzări/livrări si de catre Cumparator.

Vânzătorul poate anula Comandă efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri in cazul platilor online;
 3. datele furnizate de catre Client/Cumparator in cadrul formularului de pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
 4. lipsa creditării contului bancar cu suma achitată prin transfer bancar în termen de 3 zile lucrătorare de la data plasării comenzii.

In cazul in care un produs si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat din orice motiv de catre vanzator, acesta va informa Cumparatorul si va returna acestuia contravaloarea produsului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 1. PREȚUL SI STOCUL PRODUSELOR

Prețurile si stocul produselor sunt actualizate de catre magazinul online pe masura primirii informațiilor de la furnizori. Prețurile din Comenzi sunt valabile pana la data modificarii preturilor de achiziție comunicate de catre furnizori.

In cazul in care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, cumparatorul recunoaste vanzatorului dreptul de a anula Comenzile (solicitari de produse ce nu au fost confirmate)  ce conțin aceste produse si de a anunța clienții in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

 

 1. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se face prin curier. Termenele de livrare vor fi comunicate telefonic după confirmarea comenzii pentru produsele aflate in stocul vânzatorului. Pot aparea intarzieri in livrare cauzate de epuizarea stocului aflat la furnizori, volumul de lucru, probleme tehnice interne sau factori externi.

Dupa recepționarea Comenzii se recomanda verificarea produselor pentru a nu prezenta defecțiuni fizice sau neconformitati in raport de specificațiile comenzii.

Toate produsele comercializate de catre magazinul online IDMag.ro beneficiaza de condiții de garanție conform legislației in vigoare si condițiilor comerciale ale producatorilor si distribuitorilor.

Vânzătorul oferă cumpărătorilor condiții speciale de returnare, detalii despre retur se găsesc în secțiunea https://idmag.ro/retur-produse/#ce-produse-pot-returna.

 

 1. FACTURARE SI PLATA

Prețurile produselor și serviciilor afisate in cadrul site-ului IDMag.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in prezentarea fiecărui produs/ serviciu și în comandă. Deținătorul site-ului va emite către client o factura pentru produse, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Deținătorul site-ului va transmite clientului factura aferenta exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul acestuia și prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata în Contul său.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Clientului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare Clientul, accesând Contul său, va deține o evidență a comenzilor, a facturilor emise, putându-le salva și arhiva la rândul său.

Clientul va putea achita comenzile plasate prin plata cu card bancar sau ordin de plata. Datele cardului de plata al Clientului nu vor fi accesibile pentru deținătorul site-ului și nici nu vor fi stocate de catre de acesta. Procesarea plăților se va realiza prin intermediul procesatorului de plăți _________.

În anumite cazuri, pentru mentinerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Clientului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului.

Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Clientul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site și sa nu seteze optiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă.

 

 1.  MODIFICARILE SERVICIULUI

Deținatorul Site-ului isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent, accesul la Site (in totalitate sau numai in parte). In acest caz, deținatorul Site-ului nu este raspunzator faţa de Utilizator sau faţa de o terţa persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul IDMag.

 

 1. PROPRIETATE INTELECTUALA

Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinţa de faptul ca toata creația grafică și conținutul Site-ului sunt proprietatea IDMag. Fac excepție informaţiile si elementele grafice inregistrate de Utilizatori, precum si semnele grafice aparținand altor entitați.

Utilizatorul accepta ca orice software folosit in legatura cu serviciile oferite de Site conţin informaţii confidenţiale si aflate sub drept de proprietate, fiind protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile.

Utilizatorul se obliga sa nu reproduca, sa nu copieze, sa nu vanda sau sa exploateze serviciile, informaţiile si/sau materialele audio-video la care are acces ca urmare a utilizarii acestui Site, in parte sau complet.

Utilizatorului ii este interzisa modificarea, inchirierea, cedarea, imprumutul, vanzarea, distribuţia sau crearea unor materiale derivate bazate pe serviciile sau programele folosite in cadrul Site-ului.

Fotografiile prezentate au caracter informativ si pot conține accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului;

Specificațiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara nevoia de instiințare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

 

 1. RASPUNDERE

 Utilizatorul declara in mod expres ca accepta urmatoarele condiţii:

 1. utilizarea serviciilor puse la dispoziţie/plasarea Comenzilor pe Site se face pe propria raspundere. Deținatorul IDMag este absolvit in mod expres de orice raspundere, inclusiv, dar nu limitat la garanţiile indirecte de vanzare sau de conformitate cu specificaţiile pentru un anume scop.
 2. Deținatorul IDMag nu ofera nici o garanţie ca:
 • serviciile implinesc toate cerinţele utilizatorilor;
 • serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
 • erorile de program vor fi corectate.
 1. Utilizatorul care isi bazeaza deciziile, acţiunile sau inacţiunea sa pe informaţiile conţinute in acest website isi asuma raspunderea integrala pentru eventualele pierderi suferite;

 

 1. LIMITELE RASPUNDERII

Utilizatorul accepta in mod expres ca deținatorul Site-ului nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca deținatorul a fost anterior informat despre posibilitatea apariţiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor IDMag.ro;

–  acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului;

– declaraţii sau acţiuni ale unei terţe parţi asupra serviciilor Site-ului;

– orice alta problema legata de serviciile Site-ului.

 

 1. NOTIFICARI SI COMUNICARI

Notificarile/comunicarile adresate utilizatorilor vor fi facute pe cale electronica, prin e-mail. Deținatorul IDMag.ro poate face notificari privind schimbarea Termenilor de Utilizare sau alte chestiuni prin afisarea de instiinţari catre utilizatori in mod general, pe Site.

 

 1. FORŢA MAJORA

Deținătorul site-ului nu este obligată a se conforma obligaţiilor prevazute in Termenii de Utilizare, ca urmare a unei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte acţiuni/inacţiuni de care administratorii Site-ului nu sunt responsabili.

 

 1. LEGEA APLICABILĂ

Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest Contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanţa cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdicţiei exclusive a instanţelor judecatoresti romane competente.

IDMag.RO nu ofera garanţia ca conţinutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor ţari in afara Romaniei.

 

14 CLAUZE FINALE

Termenii de Utilizare reprezinta acordul parţilor si reglementeaza folosirea de catre Utilizator a serviciilor IDMag.ro.

In cazul in care, ulterior lansarii Site-ului, vor fi implementate servicii suplimentare puse la dispoziţie pe Site, aceste servicii vor fi supuse acelorasi reguli si condiţii cuprinse in prezentele clauze, in cazul in care acestea nu vor beneficia de condiţii distincte de prezentele.

 

Prin accesarea si inscrierea datelor dvs. pe acest Site acceptaţi termenii și condiţiile de mai sus, aceștia au valoarea unui contract, acceptat in mod tacit, intre utilizator si deținatorul Site-ului. In cazul in care nu doriţi sa fiţi oblilgați și sa respectaţi regulile descrise mai sus, va rugam sa nu folosiţi serviciile puse la dispoziţie de acest Site.